Intressanta besök på Volvo Ocean Race och Almedalsveckan

Av: Thomas Ström 2015-06-30

Förra veckan handlade det mycket om Volvo Ocean Race och Göteborgs Hamn. Jag måste säga att det är ett fantastiskt arrangemang Volvo lyckats skapa i och med detta.

Under året har jag haft förmånen att tillsammans med Volvo vara både i USA (Newport) och Portugal (Lissabon) och tagit emot båtarna när de kommit in. Därför var det extra speciellt att få vara med om folkfesten i Göteborg. För egen del handlade det om lördagen då jag bland annat fick uppleva racet inne i hamnen. Ännu en gång med Volvo som värd.

Jag imponeras av hur de tar hand om sina kunder under hela dagen med ett fantastiskt resultat. Kunderna är överväldigade oavsett om de tycker om segling eller inte. Sedan fick jag höra att Volvo får tillbaka fem gånger pengarna i ROI (return of investment). Det är bara att lyfta på hatten.

Den här veckan är jag fokuserad på Almedalsveckan. Jag kom hit i måndags och kommer att vara med till slutet. Här finns alla organisationer, politiker och intresseföreningar i vår och närbesläktade branscher representerade. Det blir en hel del spännande seminarier och talare som jag ska lyssna på. Vissa kommer jag återge här i bloggen framöver.

En jag är säker på att jag inte kommer att lyssna på är vår vice stadsminister och tillika miljöminister, Åsa Romson (mp). Efter den där färghistorien på den egna båten finns det helt enkelt inget förtroende kvar. Tänk att i dessa tider vara Miljöpartist och måla sin båt med kopparfärg? Att sedan hitta på olika bortförklaringar som inte stämmer är inte direkt smart.

Att de aldrig lär sig…