Frölunda Indians bör uppvakta Mölndals kommun när det gäller en ny arena

Av: Thomas Ström 2015-06-24

Vi på NTEX anser att det är viktigt att vara partner till idrotten. En av de föreningar vi satsat stort på är Frölunda Hockey och deras A-lag Frölunda Indians. 
Nyligen drog föreningens ordförande Mats Grauers igång en debatt kring en ny arena i Göteborg. Kommunen verkar dock helt ointresserad.

Med anledning av denna debatt har jag en rekommendation till föreningen och dess ordförande Mats Grauers: Strunta i Göteborg! Uppvakta istället Mölndals kommun!

I Göteborg händer det ingenting. Politikerna är alldeles för flata och handlingsförlamade.

I Mölndal verkar det vara andra takter. De bygger så det knakar. Tänk vad en multiarena skulle betyda för den kommunen. Då skulle Mölndal hamna på kartan. Det skulle förmodligen också leda till att övriga Sverige förstår att Åbytravet ligger i Mölndal och inte i Göteborg, som de flesta tror idag.

Låt arenan bli ett eget bolag och skaffa sedan ett antal intressenter som kan köpa in sig. Allt från den enskilde supportern till AstraZeneca. I en multiarena av den här typen skulle man kunna ha allt möjligt. Inte enbart idrott, konserter, mässor och utställningar utan även skola och andra vetenskapliga inriktningar. Om AstraZeneca kommer med i projektet är steget exempelvis inte långt till forskning inom idrottsmedicin. Tänk en arena med eget laboratorium.

Arenans placering i Mölndal är ju också ganska given. 
Lägg den utmed Frölundavägen vid Åby.