Fler klimatneutrala transporter med två nya elbilar

Av: Thomas Ström 2023-06-01

Nyligen hämtade vi två nya Volvo FH Electrics direkt från Volvo Trucks fabrik i Göteborg. Båda dessa kommer vi att använda för distribution av styckegods i Göteborgsregionen.
Investeringen är ännu ett steg i vårt fortsatta hållbarhetsarbete, som vi lägger allt mer resurser på.

Som leverantör av logistiktjänster har vi en skyldighet att minimera vår verksamhets negativa miljöpåverkan. Därför har vi hög prioriterar på att optimera verksamhetens koldioxideffektivitet. NTEX är en föregångare inom användning av innovativa alternativa drivmedel och tekniker, t.ex. metan/diesel-, eldrivna-, gasfordon samt biobränslen och HVO och följer reduktionsplikten i Sverige.

NTEX dragbilar i respektive dotterbolag har I-Save motorer, vilket innebär att det går att sänka bränsleförbrukningen med upp till tio procent. I-Save kör på lägre varvtal och högre växlar under längre tid, vilket dessutom ger en mjukare och tystare körning. För att sänka våra Co2-utsläpp arbetar kontinuerligt med att utöka vår fordonsflotta med fler elbilar och bilar med I-Save II-motorer. De två 100 procent elektriska Volvobilarna, som vi hämtade ut i april, är ett tydligt led i detta.

/Thomas