Återinför gränskontroller mellan Europas länder

Av: Thomas Ström 2019-09-27

Skjutningar och rena avrättningar mitt på ljusa dagen samt bombning i Danmark och polisskjutning i Finland. Där har ni några av den senaste tidens illdåd, som de kriminella nätverken i Sverige ligger bakom.
Precis som många andra börjar jag tröttna ordentligt på våra politikers flathet när det gäller kriminella gäng och nätverk, som ser Sverige som en fristat där de inte blir straffade.

Med tanke på det som händer över hela Europa och inte minst i Sverige just nu tycker jag verkligen att det är dagsför hårdare tag. Därför tycker jag att man ska återinföra gränskontroller när det gäller människor och gods. Jag menar inte att man ska behöva förtulla saker, bara införa gränskontroller.
Inte minst genom polis och tull har jag god vetskap om att det fraktas stora mängder vapen och annat olagligt gods till Sverige. Gränskontroller kommer att stoppa möjligheten för de kriminella nätverken att expandera.

Jag är medveten att det som så ofta handlar om en liten grupp som förstör för den stora massan. De kriminella från andra länder skapar en hets och en misstänksamhet mot alla med utländsk bakgrund, det räcker att besöka våra tingsrätter och Hovrätter för att få det bekräftat. Det måste få ett slut!

Majoriteten av våra invandrare håller sig inom lagen. Många kämpar med utbildning och arbete och i flera fall gör de fantastiska karriärer. Nej, låt som kämpar och vill bli en del av den svenska modellen få stanna och fokusera istället på att utvisa de sombegår brott. Och som sagt: återinför gränskontroller mellan alla Europas länder.

Thomas Ström