Spännande framgångar och skisser på samarbete med Chalmers Tekniska Högskola

Av: Thomas Ström 2015-10-08

Det fortsätter att hända mycket spännande här på NTEX. Den senaste tiden har vi i olika mediekanaler kunnat läsa om våra framgångar inom vårt affärsområde sjö och flyg, som ökar sina marknadsandelar dramatiskt.

Tidigare i veckan nåddes jag också av nyheten att en av våra speditörer på denna avdelning fick en fin blombukett budad till sig från en nöjd kund. Det är alltid lika kul när sådant händer eftersom det är ett tydligt bevis på att vi gör rätt när vi satsar på hög tillgänglighet, service och flexibilitet.

Vad som också är glädjande är att hela företaget fortsätter att öka i antal försändelser och laster. Nöjda kunder som vill ha mer hjälp i kombination med nya kunder tack vare ett hårt arbete av försäljningsorganisationen ligger bakom detta.

En annan nyhet är att vi för tillfället skissar på ett eventuellt samarbetsprojekt med Chalmers Tekniska Högskola, som ska leda till att det blir enklare att dela information och att samköra processer. För NTEX del handlar det rent konkret om datainsamling i terminal för att underlätta i senare skeden i transportkedjan, t ex vid förtullning.

Just nu tas det fram en ansökan, som inom kort ska skickas till EU. Om projektet blir av, vilket vi vet i vår, kommer det att sträcka sig över tre år.

På Chalmers arbetar vi med universitetslektor Per-Olof Arnäs som forskar inom transportindustrins digitalisering. Han driver även podcasten logistikpodden där flera personer i vår bransch intervjuas. (logistikpodden.se)