Är det en konjunkturuppgång på väg?

Av: Thomas Ström 2014-09-25

Vi inom transportbranschen är bland de första som märker av konjunktursvängningar. Vi gör det genom att antalet transportuppdrag ökar eller minskar. Efter en fantastik sommar, där vi på NTEX egentligen bara haft det halvlugnt i två veckor (31 och 32), tyder mycket på att denna trend kommer att fortsätta framöver.

Vi på NTEX får hela tiden nya kunder samtidigt som flera av våra större befintliga kunder – nu efter sommaren - flaggat för att de har ännu större behov framöver. Tidigare har detta varit en stark indikation på att konjunkturen inom industrin är på väg att vända uppåt. Kanske är det så även nu?
Vi får hoppas på det.

För övrigt kan jag inte låta bli att prata lite ishockey nu när hösten verkligen slagit till på allvar. Jag var på Indianernas premiär i Scandinavium mot Brynäs och jag måste säga att jag blev mäkta imponerad. Det var länge sedan jag såg ett så taggat Frölunda. Kanske är det en konjunkturuppgång på väg även här?

Sedan har det blivit en storförlust mot HV71, en vunnen på övertid (Örebro) och nu senast en 2-1-seger mot Djurgården. Det ska bli mycket spännande att följa Roger Rönnberg och hans killar under säsongen, vilket jag kommer att förmedla här på bloggen.