Återinför gränskontroller mellan Europas länder

Av: Thomas Ström 2019-09-27

Skjutningar och rena avrättningar mitt på ljusa dagen samt bombning i Danmark och polisskjutning i Finland. Där har ni några av den senaste tidens illdåd, som de kriminella nätverken i Sverige ligger bakom.
Precis som många andra börjar jag tröttna ordentligt på våra politikers flathet när det gäller kriminella gäng och nätverk, som ser Sverige som en fristat där de inte blir straffade.

Med tanke på det som händer över hela Europa och inte minst i Sverige just nu tycker jag verkligen att det är dagsför hårdare tag. Därför tycker jag att man ska återinföra gränskontroller när det gäller människor och gods. Jag menar inte att man ska behöva förtulla saker, bara införa gränskontroller.
Inte minst genom polis och tull har jag god vetskap om att det fraktas stora mängder vapen och annat olagligt gods till Sverige. Gränskontroller kommer att stoppa möjligheten för de kriminella nätverken att expandera.

Jag är medveten att det som så ofta handlar om en liten grupp som förstör för den stora massan. De kriminella från andra länder skapar en hets och en misstänksamhet mot alla med utländsk bakgrund, det räcker att besöka våra tingsrätter och Hovrätter för att få det bekräftat. Det måste få ett slut!

Majoriteten av våra invandrare håller sig inom lagen. Många kämpar med utbildning och arbete och i flera fall gör de fantastiska karriärer. Nej, låt som kämpar och vill bli en del av den svenska modellen få stanna och fokusera istället på att utvisa de sombegår brott. Och som sagt: återinför gränskontroller mellan alla Europas länder.

Thomas Ström

Det finns inga enkla jobb!

Av: Thomas Ström 2019-09-13

Ingen efterfrågan av outbildade - Satsa på utbildning.
Låt de med kompetens från hemlandet jobba i Sverige.

En del av våra politiker menar att de som idag står långt ifrån arbetsmarknaden ska tvingas att ta ”enklare jobb” med förhållandevis låga löner. Jag blir inte klok på detta förslag. Vad är egentligen enklare jobb? Som jag ser det finns det inga enklare jobb i Sverige idag.

En del menar att det t ex kan handla om städare, men det är i rimlighetens namn inte så enkla jobb. Dessutom har vi tillräckligt med städare och om vi skulle klassa detta yrke som ett enklare jobb skulle det med automatik innebära att en redan existerande yrkeskår ska sänka sina befintliga löner för att andra ska komma in på arbetsmarknaden.

Hur kul är det?

Nej, vi behöver inga enkla jobb i Sverige idag. Vi har en högteknologisk industri som tillsammans med alla kringverksamheter skriker efter kvalificerad arbetskraft för att mäkta med en fortsatt positiv utveckling. Dessutom finns det enorma rekryteringsbehov inom andra branscher, t ex sjukvården och skolan.

Vi saknar således kvalificerad arbetskraft. Men trots att en del av dem som flytt till Sverige under de senaste åren har kompetensen och är utbildade i sina hemländer får de inte arbeta. Det är helt ofattbart för mig..

Jag har också svårt att förstå när företag rekryterat specialister och experter till svenska företag ska utvisas. Här tycker jag att Migrationsverket är helt fel ute.

Och ta vara på alla invandrare som bevisligen har hög kompetens från sina hemländer. Då slipper exempelvis erfarna kirurger sitta på torget i våra små och medelstora kommuner (t ex Filipstad) och inte veta hur de ska få tiden att gå.

Ja vad ska man säga? Integration är vi helt enkelt usla på.

Thomas Ström

Om Ströms blogg

 

Välkommen till min blogg om transport och logistik och en del annat. Jag som skriver här heter Thomas Ström och är grundare av transportbolaget NTEX. Om du vill komma i kontakt med mig kan du skicka ett mejl till thomas.strom@ntex.se eller slå en signal på 0708-61 42 90.

Vi hörs och syns!

Mer  om Thomas Ström

Besök www.ntex.se